Uwaga: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz na stronie polityka prywatności

Akceptuję. Nie pokazuj więcej tego ostrzeżenia.

Kategorie

Producenci

Regulamin

Regulamin sklepu internetowego MTM-MASZYNY.PL ważny od 14.03.2014

Korzystanie ze sklepu MTM-MASZYNY.PL oznacza akceptacją niniejszego regulaminu.

1. Zamawianie produktów

1.1. Informacje o towarach podane na stronach internetowych Sklepu, ich opisy, parametry techniczne i użytkowe oraz ceny, stanowią zaproszenie do zawarcia umowy, w rozumieniu art. 71 Kodeksu Cywilnego.

1.2 W celu zawarcia umowy sprzedaży za pośrednictwem sklepu internetowego mtm-maszyny.pl należy, dokonać wyboru jednego z prezentowanych na stronach sklepu towaru, i wykonywać kolejne czynności w oparciu o wyświetlane klientowi komunikaty oraz informacje dostępne na stronie.

1.3 Wybór zamawianych towarów przez klienta jest dokonywany poprzez ich dodanie do koszyka.

1.4 Aby dokonać zakupu dodanych do koszyka produktów należy przejść na podstroną koszyka oraz kliknąć na przycisk „Do Kasy“. Po kliknięciu klient zostanie przeniesiony na stronę, na której będzie mógł dokonać ewentualnych modyfikacji zamówienia, zmienić ilość produktów, usunąć jest z koszyka, upewnić się co do oferowanej ceny. W kolejnym kroku będzie miał możliwość wyboru dokonania zakupu jako zarejestrowany użytkownik (zalogować się na swoje konto lub je założyć) lub jako gość. W kolejnych krokach użytkownik podaje dane do wysyłki, ew. faktury. Dla użytkowników zarejestrowanych dane będę już wypełnione na podstawie informacji podanych przez nich podczas rejestracji. 

1.5 Ostatnim krokiem po poporawnym podaniu wszystkich wymaganych do relizacji zamówienia danych jest podsumowanie zawierające przedmiot zamówienia, ceny jednostkowe oraz cenę łączną zamówienia, w tym kosztów dostawy, podatków i ew. dodatkowych kosztów, informacja o wybranej metodzie płatności, sposobu dostawy oraz czasu dostawy.

1.6  W celu realziacji złożonego zamówienia niezbędna jest akceptacja treści Regulaminu, podanie danych osobowych oznaczonych jako obowiązkowe oraz potwierdzenie złożenia zamówienia przez wciśniecie przycisku „ Złóż zamówienie”.

1.7 Wysłanie przez Klienta Zamówienia stanowi oświadczenie woli zawarcia z MTM-MASZYNY TOMASZ GLAJCAR  umowy sprzedaży, zgodnie z treścią Regulaminu.

1.8 Zawarcie umowy następuje z drugim mailem potwierdzającym zamówienie. 

1.9. Po złożeniu zamówienia, klient otrzymuje wiadomość mailową, która potwierdza jedynie otrzymanie zamówienia i nie stanowi oświadczenia woli zawarcia umowy,  zawierającą numer zamówienia oraz wszystkie istotne elementy tegoż zamówienia.

1.10 Umowę traktuje się za zawartą z momentem otrzymania przez kienta drugiej wiadomości mailowej informującej potwierdzeniu przyjęcia transakcji i zawierającej ostateczne potwierdzenie wszystkich istotnych elementów zamówienia. Ta wiadomości stanowi oświadczenie woli zawarcia umowy z MTM MASZYNY TOMASZ GLAJCAR

1.11 Zamówienie przyjęte za pośrednictwem sklepu internetowego www.mtm-maszyny.pl, sprzedawca potwierdzi telefonicznie lub mailowo 

1.12 Nie realizujemy zamówień, których nie udało się potwierdzić w ciągu 72 godzin.

1.13 Zamówienie nie potwierdzone zostaje automatycznie skasowane.

1.14 Zamówienie składane jest na odpowiednim formularzu umieszczonym na stronie internetowej.

1.15 Zamówienie nie zostanie przyjęte do realizacji w przypadku zamieszczenia na formularzu zamówienia niekompletnych lub błędnych danych.

1.16 Umowa sprzedaży zawierana jest w języku, w którym był dokonywany proces składania zamówienia (tj. polskim. czeskim, angielski lub niemieckim)

UWAGA: Zamawiający może wprowadzić ewentualne korekty do zamówienia tylko przed jego wysłaniem

2. Termin realizacji

2.1 Czas realizacji zamówienia zależny jest od dostępności danego produktu w naszym magazynie lub w magazynach centralnych producentów. Dostępność jest wskazana przy danym produkcie bądź na zapytanie.

2.2 Czas realizacji jest to czas, który upływa od potwierdzenia zamówienia do chwili wysłania przesyłki do klienta; uwzględniane są tylko dni robocze.

2.3 Zamówienie złożone z kilku towarów o różnym czasie realizacji jest wysyłane po skompletowaniu całości, tzn. po upływie czasu najdłuższego z podanych.

2.4 MTM-MASZYNY.PL zastrzega sobie prawo wydłużenia czasu realizacji w przypadku chwilowego braku towaru u producenta, o czym kupujący zostanie o bezzwłocznie poinformowany. 

2.5 Czas otrzymania przesyłki = czas realizacji + czas dostawy. Czas dostawy przesyłką kurierską w granicach Polski wynosi 1 dzień roboczy w przypadku dostawy do dawnych miast wojewódzkich oraz 1 do 2 dni roboczych w przypadku dostawy do pozostałych miejscowości. Czas dostawy poza granice Polski uzależniony jest od warunków firmy kurierskiej, przepisów celnych kraju docelowego i Państwa tranzytowych. W przypadku zamówienia dostawy do miejsca docelowego leżącego poza granicami Państw Członkowskich Unii Europejskiej, należna cena zakupionych towarów ulegnie odpowiedniemu zwiększeniu o wartość należnych opłat celnych. Dokładne informacje odnośnie wysokości należnych opłat są dostępne pod następującym adresem strony internetowej:

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=pl&redirectionDate=20110310

2.6 O przewidywanym czasie realizacji Nabywca jest indywidualnie powiadamiany telefonicznie lub przez e-mail w momencie potwierdzania przyjęcia zamówienia.

2.7 Wysyłki nadawane w piątek docierają w poniedziałek.

2.8. Wartość opłat za dostawę są wyliczane przez nasz system i podawane w momencie składania zamówienia. Ich wysokość uzależniona jest od wagi przesyłki. 

2.9 Odbiór przesyłki od firmy kurierskiej musi być potwierdzony pisemnym pokwitowaniem. Z chwilą pokwitowania na Nabywcę przechodzi prawo własności towaru oraz wszelkie ryzyka związane z posiadaniem i użytkowaniem, a w szczególności ryzyko utraty lub uszkodzenia. Odbierając towar Nabywca jest bezwzględnie zobowiązany do sprawdzenia, czy przesyłka nie posiada uszkodzeń powstałych podczas transportu, oraz czy jej zawartość jest zgodna z zamówieniem. 

3. Informacja o dostawie

3.1 Dostępność zależy od typu kupowanego towaru, tj.:

  • Maszyny używane: wszystkie wystawione (jesli nie zaznaczono inaczej) w sklepie maszyny używane są na stanie i dostępe od zaraz. 
  • Maszyny nowe: dostępność w zależności od warunków producenta oraz indywidualnych preferencji kupującego, średni czas oczekiwania to 2 - 12 tygodni. Nowe maszyny są w większości produkowane na zamówienie z uwzględnieniem konkretnych potrzeb i wymagań kupującego. 
  • Narzędzia i elektronarzędzia: czas oczekiwania na dostawę do 2-5 dni roboczych, większosć produktuów tego typu wystawionych na stronie znajdują się już na stanie w naszej siedzibie lub bezpośrednich dystrybutorów w Polsce. 
  • Ackcesoria: czas oczekiwania na sprowadzenie akcesoriów z zagranicy to od 1 - 3 tygodni. W wyjątkowych sytuacjach poszczególne akcesoria mogą być dostępne w ciągu 2 dni roboczych, taką możliwość MTM MASZYNY zgłosi kupującemu w wiadomości mailowej.

3.2 Dostawa realizowana jest za pośrednictwem systemu Globkurier, który umożliwia kupującemu wybór dostawców w zależności od ceny, czasu dostawy i innych parametrów mających wpływ na jakość, cenę i czas i godziny dostawy i odbioru przesyłek. Dlatego szczegółowe ceny, czasy realizacji dostaw zależą od aktualnej oferty firm kurierskich dostępnych w ramach serwisu Globkurier. 

4. Warunki płatności

4.1 Na etapie zamawiania produktu Klient wybiera jeden z dwóch sposobów płatności: 

a) gotówka, przy odbiorze osobistym

b) przedpłata przelewem na konto: klient wpłaca kwotę za towar na konto mtm-maszyny.pl

MTM TOMASZ GLAJCAR
ul. Spacerowa 48, 43-445 Dziegielów

Bank Milennium
konto w PLN: 57 1160 2202 0000 0000 4774 5991
konto w EUR: 75 1160 2202 0000 0000 9523 4733
bic/swift: BIGBPLPW

4.2 W przypadkach innych niż płatność przy odbiorze osobistym Rozpoczęcie realizacji zamówienia następuje niezwłocznie po wpłynięciu należności na konto firmy MTM-MASZYNY.PL, bądź po przesłaniu potwierdzenia wpłaty faksem lub przez e-mail.

4.3 W szczególnych przypadkach, dotyczących np.:, zamówień o bardzo dużej wartości, produktów sprowadzanych z zagranicy, lub odroczenia wysyłki i magazynowania towaru dłużej niż 10 dni roboczych, może być wymagana przedpłata. Wysokość przedpłaty jest ustalana indywidualnie dla danego zamówienia, a płatność dokonywana jest na podstawie faktury pro-forma.

5. Bezpieczeństwo przesyłki

5.1 Produkty, które zostaną zamówione będą doręczone wprost do Państwa firmy lub mieszkania w zależności od wybranego przez Klienta sposobu dostawy sprawdzoną przez nas firmą kurierską Globkurier.

5.2 Zamówiony towar jest wysyłany w oryginalnym opakowaniu i w dodatkowym opakowaniu zabezpieczającym produkty w czasie transportu.

5.3 Dokładamy wszelkich starań do odpowiedniego zabezpieczenia przesyłki.

6. Zasady odbioru przesyłki

6.1. Przed przybyciem kuriera:

a) Klient oczekujący na przesyłkę powinien przed przybyciem kuriera przygotować narzędzie, którym będzie mógł przeciąć taśmy i opakowanie zewnętrzne przesyłki w celu sprawdzenia zawartości

b) jeśli w trakcie zamawiania Klient wybrał opcję płatności “gotówka przy odbiorze” należy przygotować kwotę do zapłaty

6.2. W obecności kuriera:

a) po przyjeździe kuriera należy w obecności kuriera sprawdzić stan zewnętrzny przesyłki

b) pokwitować i opłacić przesyłkę (jeśli nie była opłacona wcześniej przelewem)

6.3 Polecamy w obecności kuriera rozpakować i sprawdzić stan oraz kompletację zawartości przesyłki.Jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości typu: uszkodzenia mechaniczne, niezgodność kompletacji, należy zażądać od kuriera sporządzenia protokołu szkody.

6.4 W protokole kurier powinien odnotować poniższe dane:

  • informacje o oznaczeniach ostrzegawczych na zewnątrz opakowania (czy były nalepki “ostrożnie szkło”, “góra dół”, taśma klejąca lub firmowa),
  • informacje o zabezpieczeniu przesyłki z zewnątrz i wewnątrz opakowania (karton, wypełnienie)
  • informacje o uszkodzeniach ( które elementy i w jaki sposób zostały uszkodzone )

Zaistniałe zdarzenie prosimy zgłosić telefonicznie, mailowo lub listem.

Prosimy o przesłanie  kopii protokołu szkody mailem, fax'em lub pocztą do siedziby firmy MTM-MASZYNY.PL.

7. Jakość produktów i warunki gwarancji

7.1 Wszystkie produktu sprzedawane jako nowe w sklepie internetowym MTM-MASZYNY.PL produkty są oryginalne, nowe i pełnowartościowe. Pochodzą z legalnych źródeł, najczęściej od producenta, generalnego dystrybutora, generalnego importera lub są w oficjalny sposób importowane przez naszą firmę. Wszystkie posiadają gwarancję określoną przez producenta. 

7.2. Maszyny sprzedawane jako używane mogą nosić znamiona użytkowania jednak wszystkie sprzedawana maszyny są w pełni sprawne i funkcjonalne.  Na maszyny używane nie udzlelamy gwarancji w rozumieniu prawnym, natomiast umożliwiamy klientowi przetestowanie maszyny na miejscu w serwisie MTM MASZYNY

7.3 Wszystkie nowe produkty w sklepie MTM-MASZYNY.PL posiadają gwarancję. Gwarancja ważna jest wraz z dowodem zakupu (paragon lub faktura), który należy okazać. Gwarancja i sposób jej realizacji jest zależny od warunków ustalonych przez konkretnego producenta. Precyzyjne warunki gwarancji określone są w karcie gwarancyjnej. 

8. Ochrona danych osobowych

Polityka prywatności

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy MTM-MASZYNY.PL, prowadzony pod adresem: www.mtm-maszyny.pl (dalej zwaną Witryną) przez MTM-MASZYNY TOMSZ GLAJCAR z siedzibą w ???  (dalej zwanego Sklepem Internetowym).

Sklep internetowy dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania z Witryny i dokonywania zakupów w ramach sklepu oraz w tym celu podejmuje wszelkie niezbędne działania. 

Sklep internetowy, zgodnie z wymogami prawa, zarejestrował zbiór danych osobowych w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, pod numerem ???

Sklep internetowy nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas samego korzystania z Witryny.

Sklep internetowy będzie od Państwa zbierał następujące dane osobowe za pośrednictwem Witryny oraz innych form komunikacji, w przypadku dokonywania zakupów i procesu rejestracji na Witrynie:

1)nazwisko i imię,

2)adres zameldowania na pobyt stały,

3)adres do korespondencji, jeżeli jest inny niż adres zameldowania,

4)adres poczty elektronicznej,

5)numer telefonu.

Podanie powyższych danych jest dobrowolne lecz konieczne dla dokonania rejestracji i zakupu w ramach Witryny. Podanie powyższych danych jest dobrowolne i wymaga Państwa zgody i jest konieczne wyłącznie dla realizacji wskazanych powyżej celów. Podkreślamy, że nie muszą Państwo podawać tych danych, jeżeli nie chcą Państwo korzystać z wskazanych powyżej możliwości. Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich poprawiania. W celu realizacji tego uprawnienia prosimy o korzystanie z opcji w ramach swojego konta lub z adresu:

biuro@mtm-maszyny.pl lub tel: 0048/ 609681574

Prywatność i bezpieczeństwo danych

O ile Państwo wyraziliście na to zgodę (zapis do newslettera), podany przez Państwa adres e-mail będzie wykorzystywany w celach marketingowych własnych produktów firmy MTM-MASZYNY TOMASZ GLAJCAR. Zgoda ta może być cofnięta w każdym czasie ma Państwa życzenie. 

W celu realizacji umowy sklep internetowy może udostępniać zebrane od Państwa dane do następujących podmiotów np. firmy kurierskie, operatorzy systemów płatności, banki.

W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum.

Ponadto, podane przez Państwa informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa. 

Środki techniczne i Państwa obowiązki

Sklep internetowy dokłada wszelkich możliwych starań, aby zabezpieczyć Państwa dane i ochronić je przed działaniami osób trzecich.

Stosujemy wszelkie niezbędne zabezpieczenia serwerów, połączeń i Witryny w celu ochrony Państwa danych.

Wszystkie połączenia związane z wykonywaniem przez Państwa płatności elektronicznych, w przypadku wyboru takiej opcji, będą następować za pośrednictwem bezpiecznego szyfrowanego połączenia. Podjęte przez nas działania mogą okazać się jednak niewystarczające, jeżeli sami nie zachowają Państwo zasad bezpieczeństwa. W szczególności muszą Państwo zachować w poufności login i hasło do Witryny i nie udostępniać ich osobom trzecim. Proszę pamiętać, że sklep internetowy niebędzie zwracał się do Państwa o ich podanie, z wyjątkiem podania ich w trakcie logowania na Witrynie. W celu uniemożliwienia korzystania z państwa konta osobom nieuprawnionym prosimy się wylogować po zakończeniu korzystania z Witryny.

Macie Państwo możliwość podglądu i edycji Państwa danych, w każdym czasie, w ramach Witryny, po zalogowaniu się z użyciem adresu e-mail oraz hasła. W sytuacji, gdy zapomnicie Państwo hasła lub wystąpienia innych problemów z logowaniem, prosimy o kontakt pod adresem:  biuro@mtm-maszyny.pl

Przysługuje Państwo prawo do żądania informacji o treści przechowywanych na Państwa temat danych, jak również prawo do żądania zmiany, zablokowania lub usunięcia danych, a także prawo do sprostowania błędów, uzupełnienia lub uaktualnienia Państwa danych. Macie Państwo również możliwość wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych w celach marketingowych. Prosimy w tym celu o kontakt pod adresem: biuro@mtm-maszyny.pl

Inne strony internetowe

W ramach Witryny mogą pojawiać się okresowo linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Witryny i nie są w żaden sposób nadzorowane przez sklep internetowy. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności, z którymi zalecamy zapoznać się. Sklep internetowy nie ponosi odpowiedzialności za zasady postępowania z danymi w ramach tych stron. 

Pytania i zastrzeżenia

Pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej Polityki prywatności mogą być przez Państwa zadane pod adresem: biuro@mtm-maszyny,.pl lub Administratorowi Bezpieczeństwa Informacji - Pan Tomasz Glajcar.


9. Odpowiedzialność sprzedawcy

Całą odpowiedzialność za działanie sklepu www.mtm-maszynypl ponosi jego wyłączny właściciel:

MTM MASZYNY TOMASZ GLAJCAR

Dzięgielów, 43-445
ul. Spacerowa 48

NIP: 548-236-20-22
REGON: 072926299

Dostępny pod adresem www.mtm-mszyny.pl sklep internetowy MTM MASZYNY prowadzony jest przez TOMASZA GLAJCARA prowadzącego działalność gospodarczą pod nazwą MTM MASZYNY TOMASZ GLAJCAR  zarejestrowanego w Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (CEIDG), prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki pod numerem 84/2004.

10. Ceny i rabaty

Ceny w sklepie są podane w cenach netto jak również w cenach brutto.

11. Prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość.

Każdemu klientowi, będącemu konsumentem w rozumieniu art. 22[1] Kodeksu Cywilnego korzystającemu ze sklepu internetowego firmy MTM-MASZYNY.PL  przysługuje na podstawie przepisów prawa prawo do odstąpienia od zawartej umowy zakupu towaru (usługi), bez podania przyczyny, w terminie opisanym poniżej.

Oświadczenie o odstąpieniu powinno zostać wysłane na adres:

MTM MASZYNY TOMASZ GLAJCAR, ul. Spacerowa 48, 43-445 Dzięgielów

Termin

Prawo do odstąpienia przysługuje konsumentowi w nieprzekraczalnym terminie 10 dni, który rozpoczyna się w dniu otrzymania przez konsumenta towaru. Termin uznaje się za dotrzymany, jeżeli przed jego upływem konsument wyśle oświadczenie o odstąpieniu na adres podany powyżej.

Zwrot świadczeń:

W przypadku odstąpienia od umowy zawartej na odległość, umowa jest uważana za niezawartą.

To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu. Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie 14 dni.

Zakupiony towar należy zwrócić na poniższy adres:

MTM MASZYNY TOMASZ GLAJCAR, ul. Spacerowa 48, 43-445 Dzięgielów.

Koszty zwrotnego dostarczenia towaru obciążają konsumenta, o ile odstąpienie nie zostało wywołane faktem choćby przejściowej niemożności spełnienia przez MTM MASZYNY TOMASZ GLAJCAR świadczenia o właściwościach zamówionych przez konsumenta 

12. Postanowienia końcowe

1. Niniejszy regulamin świadczenia spełnia wymogi określone ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.).

2. We wszelkich sprawach nieuregulowanych w niniejszym regulaminie, mają zastosowanie przepisy Kodeksu Cywilnego, przepisy ustaw o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz inne właściwe przepisy prawa polskiego.

3. Dla celów wykonania regulaminu oraz umowy, zastosowanie ma prawo Polskie.

4. Rozstrzyganie ewentualnych sporów powstałych pomiędzy MTM MASZYNY TOMASZ GLAJCAR a klientem, który jest konsumentem w rozumieniu art. 22[1] Kodeksu Cywilnego, zostaje poddane sądom właściwym zgodnie z postanowieniami właściwych przepisów Kodeksu postępowania cywilnego.

5. Korzystanie z serwisu www.punta.com.pl oznacza akceptację niniejszego regulaminu oraz zasad dotyczących polityki prywatności Sklepu. 

6. Klienci mogą uzyskać dostęp do niniejszego regulaminu w każdym czasie za pośrednictwem odsyłacza internetowego zamieszczonego na każdej stronie Sklepu lub wpisując bezpośrednio adres:

„www.mtm-maszyny.pl/regulamin” oraz pobrać go i sporządzić jego wydruk. 

7. Wcześniejsze zamówienia mogą Państwo zobaczyć w ramach konta, po zalogowaniu.

8. Niniejszy regulamin stanowi utwór w rozumieniu ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90 poz. 631). Zabrania się kopiowania, powielania oraz rozpowszechniania treści postanowień niniejszego regulaminu na użytek komercyjny.

UWAGA
Wszelkie znaki towarowe i nazwy firmowe należą do ich prawnych właścicieli, a w serwisie www.mtm-maszyny.pl zostały umieszczone ze względów informacyjnych.


Porównaj
Kontynuuj zakupy Porównaj

has been added to your wishlist.

Kontynuuj zakupy My wishlists